Αιμιλία Κρητικού

Τimeless Style. One-of-a-kind Designs…
H Αιμιλία Κρητικού σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε στο University of Strathclyde με ΜΑ στα Χρηματοοικονομικά. Πραγματοποίησε μία επιτυχημένη καριέρα στον Επιχειρηματικό χώρο ως υψηλόβαθμο στέλεχος, σαν Οικονομική Αναλύτρια και Investor Relations Manager. Ωστόσο το πάθος της δεν έπαψε ποτέ να είναι η δημιουργία και η μόδα, έτσι προχώρησε στο σχεδιασμό και τη δημιουργία ενδυμάτων.

Με την προϊστορία που έχει ήταν σχεδόν βέβαιο ότι τα βήματά της θα την οδηγούσαν στο χώρο της μόδας. Μεγαλώνοντας ως το χαϊδεμένο κοριτσάκι της μητέρας και της νονάς της, και οι δύο ικανότατες δημιουργοί στο χώρο της μόδας και της ραπτικής, έμαθε να παίζει και να κινείται με άνεση σε ένα ατελιέ ανάμεσα σε πολύτιμα υφάσματα, περίτεχνα πατρόν και καρφίτσες. Έμαθε ότι το καλύτερο ρούχο είναι αυτό που γεννά η ψυχή μας και υλοποιείται με σωστή τεχνική, μεράκι και αγάπη στη λεπτομέρεια.

Έτσι, στα 35 της χρόνια και ενώ ποτέ δεν είχε πάψει να ασχολείται με τη δημιουργία ρούχων στον ελεύθερο της χρόνο, αποφάσισε να αφοσιωθεί στη μεγάλη της αγάπη. Με εφόδιο τις σπουδές στο σχέδιο μόδας και πατρόν, την πολύχρονη εμπειρία της στη ραπτική και το ιδιαίτερο στυλ της άρχισε να δημιουργεί sur mesure κομμάτια σε μία εποχή παντοδυναμίας του έτοιμου και μαζικού ρούχου.

Αυθόρμητη, απλή και απρόβλεπτη, σχεδιάζει έτσι όπως ακριβώς σκέπτεται. Το ατελιέ της είναι η φωλιά της, στην οποία θα σας υποδεχθεί με ζεστό καφέ και μπισκοτάκια, για να συζητήσετε, να σχεδιάσετε μαζί και να διαλέξετε τί σας ταιριάζει «… όπως όταν ήμασταν μικρές και παίζαμε με την ντουλάπα της μαμάς…»